(+45) 87 20 30 40 MR-Klinikken Hurtig og sikker diagnose
   
 
Hvad er MR-scanning  
MR stå for magnetisk resonans. Man foretager en MR-undersøgelse i en MR-scanner. En MR-scanner består af en kraftig magnet, en radiosender- og modtager samt en kraftig computer, der omdanner radiosignalet til et billede.

Man kan undersøge næsten hele kroppen men kun en del af gangen f.eks. hjernen, nakken, et knæ, leveren osv. Teknikken er helt ufarlig og kræver kun, at man kan ligge stille i scanneren i de 15-30 minutter, det typisk vil tage at lave billederne.
   
   
 
Hvordan foregår en MR-scanning?  
Før undersøgelsen skal vi vide, om der er forhold, der kan forhindre din MR-undersøgelse. Du kan ikke undersøges, hvis du har fået indsat en pacemaker eller er under 3 måneder henne i en graviditet. Vi vil i den forbindelse bede dig udfylde et kontrolskema.

Det er en god ide at have tøj på uden lynlåse og metalknapper, da du ikke må have dette på til undersøgelsen. Du må heller ikke have ur, mobiltelefon, magnetkort og nøgler i lommen.

En radiograf vil forklare dig om undersøgelsen og hjælpe dig til rette på lejet. Du skal ligge godt og afslappet, da det er vigtigt, at du ikke bevæger dig under undersøgelsen.

Når du ligger på lejet, får du placeret en radioantenne på den del af kroppen, der skal undersøges og bliver derefter placeret i scanneren.

Under undersøgelsen hører man en række bankelyde afbrudt af pauser, hvorfor du tilbydes hovedtelefoner. Undersøgelsen varer ca. 15-30 min. Under hele forløbet vil du have kontakt til radiografen via et samtaleanlæg og en alarmknap. Du må gerne have en ledsager med og eventuelt medbringe egen cd med musik, som du kan lytte til under scanningen.

En MR-scanning er fuldstændig smertefri. Enkelte gange kan det være nødvendigt at give et kontraststof i en blodåre på armen.    
   
   
 
Hvilke undersøgelser laves i MR-Klinikken?  
Vi laver alle almindelige undersøgelser af hele kroppen. Derudover foretager vi specielle
undersøgelser såsom:
   
Hel krops undersøgelser mhp. Kræftspredning (metastaser)
MR-artrografi (MR scanning af skulder og hofteled med injektion af kontrast i leddet)
UE-angiografi (undersøgelse af blodkar med kontrast)
MR af tyndtarm med kontrast, som skal drikkes
MR urografi (scanning af nyrer og urinveje)
MR myelografi (specialundersøgelse af ryg)
   
   


MR-Klinikken - Privathospitalet Mølholm - Brummersvej 1 - 7100 Vejle